Hiihtolajit

BC Talvihiihto ja lumilautailu

Brittiläinen Kolumbia, Kanadan länsipuolella sijaitseva maakunta, on täynnä upeita kohoavia vuoria, ja talvella ne ovat lumen peitossa! Lumen kanssa käsi kädessä on hiihto- ja lumilautailukeskuksia, jotka ovat täynnä maakuntaa. Ei ihme, että Brittiläinen Kolumbia isännöi Vancouverin vuoden 2010 talviolympialaisia ​​ja paralympialaisia. Valtavat pystysuorat, eeppiset lumisateet, laaja backcountry, monipuolinen maasto, upeat maisemat ja leuto talvi-ilmasto tarjoavat täydellisen yhdistelmän suurille vuoristohiihtoille ja perheystävällisille lomakohteille.

Brittiläisessä Kolumbiassa on tällä hetkellä 13 suurta hiihtokeskusta, jotka tarjoavat hiihtoa ja lumilautailua kaikesta laajasta maastosta ja puurajoista mustan timantin jyrkänteisiin ja kouruihin. Useimmat näistä lomakohteista tarjoavat hiihto-, hiihto- ja majoitusmahdollisuuksia, vuokria ja oppitunteja.

Vancouver, rannikko ja vuoret 

tämä alue tarjoaa upeita ja helpoimpia hiihtoalueita Brittiläisessä Kolumbiassa, koska kaikki ovat nopean ajomatkan päässä Vancouverista. Vancouverin suuremmalla alueella on kolme lasketteluvuorta, joista voi nauttia upeista merinäköaloista ja kaupunkinäkymistä Vancouveriin. Ne ovat: Cypress Mountain, Grouse Mountain ja Mount Seymour. Cypress Mountain isännöi monia vuoden 2010 talviolympialaisten tapahtumia.

Whistler, kahden tunnin ajomatka Vancouverista pohjoiseen, on palkittu lomakohde ja se oli vuoden 2010 talviolympialaisten virallinen isäntävuoristo. Yhdysvaltalainen Skiing Magazine on valinnut sen Pohjois-Amerikan parhaaksi hiihtokeskukseksi ennennäkemättömän 13 peräkkäisen vuoden ajan, ja se on maanosan paras hiihtokohde. Whistler Blackcombin kahdella vuorella on ennätys, joka tarjoaa sulavimman maaston kuin mikään muu Pohjois -Amerikan kohde. Siellä on yli 200 juoksua, kolme jäätikköä ja monia maastopuistoja. Whistlerissä asuu myös ennätyksellinen gondoli – PEAK 2 PEAK Gondola, joka yhdistää Whistlerin ja Blackcombin vuoret ja kuljettaa hiihtäjiä nopealla ja luonnonkauniilla 11 minuutin, 4,4 km/2,7 mailin ajomatkalla.

Pienemmän hiihtokokemuksen saamiseksi Vancouverista itään ovat Hemlock Valley (lähellä Harrisonin kuumia lähteitä) ja Manning Parkin hiihtokeskus. Molemmat ovat vähemmän suosittuja, ja niiden ympäristö on koskematon, ja rinteet ovat täynnä.

Vancouverin saari

saaren sijainti Tyynenmeren ja Georgian salmen välissä tekee täydellisen yhdistelmän luodakseen kasoja syvää ja luonnollista lumipohjaa, joka on täydellinen hiihtoon ja lumilautailuun. Keskimääräinen lumisade on 10,5 metriä.

Mount Washington Alpine Resort sijaitsee Comoxin laaksossa ja on saaren suurin hiihtoalue. Ski Canada Magazine on äänestänyt parhaan jauheen parhaiden joukkoon . Mount Washingtonin tuolihissi liukuu kilometriä merenpinnan yläpuolelle ja tarjoaa kävijöille uskomattoman 360 asteen panoraamanäkymän Georgian salmelle ja auringonpaisteelle Powell-joelta Secheltille rannikon vuorien huiput takana. Lähellä käsillä olevat Strathcona Parkin kielletyn tasangon aluetta koristavat monet huiput näyttävät yhtä upeilta.

Mount Cain Alpine Park sijaitsee kaksi tuntia luoteeseen Campbell -joesta. Kaso koskematonta jauhetta kertyy viikon aikana, koska tämä talvipuisto on avoinna vain viikonloppuisin ja maanantaisin. Sitä ylläpitää voittoa tavoittelematon Mt.Cain Alpine Park Society ja se on Vancouver Islandin ainoa yhteisön omistama ja ylläpitämä lumiharrastus, jolla on tonnia nautittavaa ja haastavaa juoksua. Koska vuori sijaitsee saaren sisällä, se tunnetaan kuivemmasta lumesta kuin muut rannikkovuoret ja upeat keväthiihto -olosuhteet.

Kootenay Rockies 

yli puolet BC: n suurista hiihtokeskuksista sijaitsee Kootenay Rockies -alueella. Tunnetaan myös nimellä ”Powder Highway”, tällä alueella on neljä hämmästyttävää vuoristoa: Monashees, Purcells, Selkirks ja Rockies ja jopa 12-18 m/40-60 jalkaa kevyttä, kuivaa jauhetta. Kun vierailet Kootenayn kalliovuorilla, voit odottaa lyhyempiä hissilinjoja (kuin rannikkovuoria), avoimia ja vähemmän kiireisiä rinteitä ja ystävällistä ilmapiiriä. Koska Powder Highwayn lähellä on niin paljon lomakohteita, hiihtäjät voivat helposti maistella erilaisia ​​rinteitä yhdellä matkalla. Lomakeskuksiin kuuluu:

 • Revelstoke Mountain Resort – BC: n uusin hiihtokeskus
 • Kicking Horse Mountain Resort, Golden
 • Panorama Mountain Village, lähellä Invermereä
 • Kimberleyn alppikeskus
 • Fernie Alpine Resort
 • Red Mountain Resort, Rossland
 • Whitewaterin hiihtokeskus, Nelson

Thompson Okanagan

Tämä alue tunnetaan samppanjajauheesta ja siitä, että se on erittäin perheystävällinen ja maasto täyttää kaikki hiihtokyvyt. Yhden kauden aikana rinteille voi pudota jopa 7 metriä. Ski Canada -lehdessä äänestetyt Thompsonin Okanagan-lomakohteet on tunnustettu erinomaisista hiihto- ja laskettelumajoituksistaan. Lomakeskuksiin kuuluu:

 • Sun Peaks Resort, lähellä Kamloopsia
 • Big White Ski Resort, lähellä Kelownaa
 • Silver Star Mountain Resort, lähellä Vernonia
 • Apex Mountain Resort, Pentictonin länsipuolella

Pohjois -Brittiläinen Kolumbia 

Suuret jauhekaatamat, henkeäsalpaavat maisemat, innostavat puusukset ja rinteet sekä raikkaat reitit ovat vain muutamia asioita, joita voi odottaa pohjoiseen suuntautuessaan. Voi kyllä, eikä myöskään jonoja ja viehättävää pikkukaupunkiystävällisyyttä! Ja puhumattakaan, kausi on myös mukava ja pitkä – marraskuun avajaiset huhtikuun sulkemisinä. Hiihtokeskuksia on kolme: Hudson Bay Mountain Resort (24 km/14 mi Smithersistä länteen), Powder King Mountain Resort at Pine Pass (67 km/42 m koilliseen Mackenziesta) ja Shames Mountain (35 km/22 m Terraceista länteen).

Cariboo Chicotin Coast

Ah, aurinkoinen taivas, ei väkijoukkoja ja rauhallinen, rento tunnelma paikallisilla kukkuloilla – mitä muuta voi pyytää? Tällä alueella on hämmästyttävä hiihtomaasto. On olemassa kaksi hiihtoaluetta tutkittavaksi: Mount Timothy Ski Area (100 Mile House) ja Troll Ski Resort (Wells). Molemmat laskettelumäet vetävät paikallista väkeä ja ovat pois valtavirrasta. Odota kuivaa, kevyttä jauhetta ja kutsuvaa ilmapiiriä.

Clay on kirjailija Sun Peaks Resortille, bc -talvikylpylälle Kamloopsin pohjoispuolella, eKr. Sun Peaks Resort tarjoaa hiihtolomapaketteja kaikentyyppisille talvilomille: aktiivisia, rentouttavia ja jopa romanttisia!