Hiihtolajit

Nuorten jääkiekkovälineet

Lapset ja teini-ikäiset ovat yhtä hulluja jääkiekkoon kuin aikuisetkin. Vanhempi saattoi varmasti kestää pelin lukuisat lyönnit, matkat, kolhut ja mustelmat, mutta eivät lapset. Siksi on erittäin tärkeää, että nämä nuoret jääkiekkoilijat ovat täysin varustettuja suojavarusteilla heidän turvallisuutensa ja pelinautinnon varmistamiseksi. On hyvä, että myös jääkiekkovälinevalmistajat valmistavat jääkiekkovarusteita erityisesti nuoremmille pelaajille. Tässä on joitain suojavarusteita (joita ei vaadita ammattijääkiekkopeleissä), joita lapset tarvitsevat pelatakseen jääkiekkoa.

Suukappale

Muissa urheilulajeissa, kuten nyrkkeilyssä, koripallossa ja painissa, käytettävä suukappale vaaditaan joissakin nuorten jääkiekkopeleissä huulten ja hampaiden vaurioitumisen estämiseksi. Koska kova kosketus on pelissä yleistä, hampaat voivat olla vaarassa ja ne on aina suojattava.

Niskasuoja

Niskasuojat ovat myös tarpeen, jotta estetään piiskanisku tai muut vakavat niskavammat. Se on yleensä valmistettu ballistisesti vahvistetusta nylonmateriaalista.

Kypärä

Jääkiekossa kypärän käyttö on pakollista, koska pää on aina suojattava. Vääränlaisen kypärän käyttö voi aiheuttaa vakavia päävammoja, kuten aivotärähdyksen. Kun ostat kypärän, tässä on joitain teknisiä tietoja, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota:

1. Varmista, että saat oikean kokoisen pään. Hanki kypärä, joka ei ole liian löysä, jotta se ei liiku liikaa. Älä myöskään osta liian tiukkaa kypärää, koska sinun on pidettävä verenkiertoa päässäsi. Mittaa pään ympärysmitta noin tuuma kulmakarvojen yläpuolelta saadaksesi kokosi.

2. Tarkista, onko kypärän ympärillä pehmusteita. Sen tulee myös kupahtaa päätäsi, jolloin se voi pitää mukavasti päätäsi leikkiessään.

3. Hanki kypärä, jossa on ”työkaluvapaat” säädöt niin, että se istuu tarkasti päähäsi.

4. Nuorten jääkiekkopelaajien tulee käyttää kypärää visiirillä tai vaijerilla. Tämä on tarpeen heidän kasvojensa suojaamiseksi odottamattomilta lentäviltä kiekoilta.